SaveOne Evrope

Izvor: SVJETIONIK Centar Za Život
Pisac: Sonja Horswell, SaveOne Evrope
Datum: 03/2018

Dobrodošli u SaveOne Evrope

Naša misija je dosegnuti žene, muškarce i parove koji pate u tišini nakon abortusa diljem Evrope, donoseći im nadu i obnovu kroz moćnu Božiju riječ. Utjecaji uznemirenja na pojedince i porodice nakon abortusa su užasni / kontrolišu život i moramo biti spremni da pričamo o ovome otvorenije.

SaveOne je program od 10 koraka utemeljen na biblijskim principima s ciljem da obnovi slomljeno i ranjeno srce kako žene, tako muškarca i parova nakon iskustva sa abortusom. Ovo je djelotvoran kurs od deset lekcija koji se odrzava sedmicno u malim grupama i traje dva sata. Centar je Isus Krist.

Ispričati ću Vam svoju osobnu priču kako sam ja postala dio ove prelijepe službe:

Ja, (Sonja) rođena i odrasla u austrijskoj pokrajini Gornja Austrija. Udata sam za Chrisa koji je odrastao u južnoj Engleskoj i imamo jednog odraslog sina po imenu David. Živjela sam u Engleskoj 14 godina i tamo sam otkrila moju živu vjeru u Isusa Krista, koji me je susreo u mojoj slomljenosti. Čula sam Božiji poziv odmah da sljedim i da mu verujem za svoj život, obećavši da će mi donijeti obnovu. 1999, godine Bog nas je pozvao da se vratimo u Austriju kao porodica.

Od 2001 do kraja Januara 2017 vodila sam dobrotvornu organizaciju Österreichische Lebensbewegung (Centar za pomoć u trudnoći) u Beču kao generalni direktor. www.lebensbewegung.at Moj tim i ja smo savjetovali, pomogli mnogim ženama / devojkama i parovima u neplaniranoj / neželjenoj trudnoći i zajedno sa njima razvili alternative za abortus. Mi smo podržavali svetost i vrijednost nerođenog života 100%.

Dugo vremena sam se pitala kako bih mogla bolje pomoći ženama, muškarcima i parovima koji su iskusili jedan ili više abortusa. Moleći sa svojim timom jedno izvjesno vrijeme u 2008 godini otkrivam radnu svesku ’’SaveOne’’ i upoznajem Timothy Hall, koji je bio Direktor SaveOne u Sloveniji, on nas je i pripremio za ovu službu. Kasnije sam pomogla organizovati, voditi mnoge kurseve u Beču, a potom 2010. godine Sheila Harper, predsjednica SaveOne, mi je naložila da uspostavim i razvijem SaveOne Evrope.

Početkom 2017 godine, ’’SaveOne Evrope’’ je postala zasebna dobrotvorna organizacija koju vodimo moj suprug Chris i ja.

Kako abortus povrijeđuje muškarca?

U svakom učinjenom abortusu postoji otac koji je izgubio svoje očinstvo. Ovo je istina čak i onda kada djete nije planirano ili željeno. Ovo je stvaran i srceparajući gubitak koji utječe na svakog muškarca drugačije. Neki muškarci nastavljaju život i ne doživljavaju nikakve bolne učinke i zbog toga smo zaista zahvalni. Ali vjerujemo da većina muškaraca pati od tog gubitka i možda godinama nema gdje da ode, nikoga tko bi ih saslušao i nikoga tko bi povjerovao u njihovu bol, njihovo žaljenje.

Chris nudi skype kurs muškarcima koji žele da slome taj uznemirujući utjecaj iskustva sa abortusom. Chris se moli da muškarci istupe i pridruže se službi da pomognu u oporavku miliona muškaraca od utjecaja abortusa.

Odakle SaveOne i taj naziv dolaze?
Sheila Harper (SAD),

Osnivač i Predsjednik SaveOne globalno, imala je abortus. Ubrzo nakon toga htjela je da oduzme svoj život. 1985. godine doživjela je liječenje i obnovu i započela ovu sluzbu. U svim kursevima koje je vodila, izrazila se ova zajednička želja: “Ako bih mogla samo spasiti jedno nerođeno djete, bila bih voljna da ispričam svoju priču.” Ovako je nastalo ime “SaveOne”. www.saveone.org

Naša vizija je da donesemo poruku nade i obnove kroz Isusa Krista nacijama. Uvjerena sam da obnovljena žena, muškarac, par će biti jači glas koji govori o veličini uništavanja srca, porodica i djece kroz abortus. Jasnoća i istina, bez osude, moraju dobiti glas u Austriji i cijeloj Evropi.

Nudimo SaveOne treninge, razgovore i kurseve za male grupe za Kršćanske službe, Centre za pomoć u trudnoći, crkve kao i organizovane doručke za muškarce i žene, konferencije diljem Evrope.

Sadržaj Saveone:

1. Tvoj izvor hrabrosti
2. Šta mi se to desilo?
3. + 4. Suočavanje sa pomiješanim emocijama I + II (krivnja, ljutnja, tuga, sram, depresija…)
5. Oprostiti drugim ljudima
6. Božja milost
7. Mogu li oprostiti samoj sebi?
8. Obnavljanje uma
9. Ko je ovo dijete?
10. Žena/muškarac hrabrosti

Trauma Abortusa
Svaka trauma treba korake u slobodu, pa samim tim i da se suočimo sa bolovima, iskustvima, slomljenim srcem i ranama, kao i sopstvenom odgovornošću.

Sindrom post-abortusa (SPA)
Sindrom post-abortusa je poseban oblik posttraumatskog stresnog poremećaja. To je bolest emocija sa psihosomatskim simptomima. Zbog zanemarivanja i potiskivanja da je to bilo djete koje je abortirano, prirodni proces žaljenja je blokiran, pa je proces lječenja ometan. Masovno suzbijanje traume i zabranjene žalosti dovode do bolesne duše i slomljenih srca. Simptomi su noćne more, depresija, sindrom godišnjice, bijes, problemi u odnosima, psihološko ometanje kroz potisnuta osjećanja, hiperaktivnost, suicidalne misli itd.

Radnja knjiga SaveOne za žene i muškarce je dostupna na sljedećim jezicima: Njemačkom, Engleskom, Mađarskom, Makedonskom, Hrvatskom, Srpskom, Ruskom, Kineskom i Bugarskom.

Sve materijale možete naručiti preko naše web stranice: www.saveoneeurope.org

Izjava prof. Dr. Wolfgang Machold
Abortus i njegove ponekad doživotne posljedice često su prekrivene tišinom u društvu. Industrija abortusa tvrdi da posttraumatski stresni poremećaj (= post-abortusni sindrom) izazvan abortusom ne postoji i nije izazvao patnju kod žene. Stavljanje boli pod tepih i njegovo potiskivanje u nesvesnim slučajevima dovodi žene u neplaniranoj trudnoći da traže izlaz iz svoje situacije.

SaveOne ne pokazuje samo izlaza iz dugotrajnog emocionalnog i fizičkog stresa, nego donosi isceljenje i oproštenje. Ono takođe ukazuje na potencijalne posledica abortusa i iznosi ih na svjetlo i može spasiti ženu u neplaniranoj trudnoći da ne napravi pogrešnu odluku.

Chris i ja vjerujemo da ovaj mali pregled Vas je inspirisao da se povežete sa nama u dosezanju onih koji pate u tišini nakon abortusa. Kao što Božije srce krvari za slomljenim brakovima, životima, povrijeđenim braćama i sestrama i izgubljenim bebama nakon abortusa- Njegovo suosjećanje nikada ne prestaje, a njegovo srce žudi da pronađe one koji će pomoći u obnovi slomljenog srca u Nacijama – 50 miliona abortusa širom svijeta za godinu dana. Ko će pratiti Božiji poziv!!!

Volimo Vas!

Chris & Sonja Horswell
SaveOne Europe Directors
Vienna | Austria

SaveOne Europe_EN_2018
NAKON ABORTUSA - SaveOne
Da, želim da prisustvujem seminaru SaveOne

Možda ti se također sviđa...

Popularni članci ...