Pet Savjeta za Žene koje su suočene sa Kriznom Trudnoćom

Suočavati se sa kriznom trudnoćom je zastrašujuće. Znam jer sam i sama imala takvu trudnoću. Čini se kao da je sve okrenuto protiv tebe. Pred tobom su velike odluke, pogubljena si a to nije ni opis svih emocija u tebi.  Kako proći kroz sve to?  Evo pet savjeta od nekoga tko je bio na  tome istome  mjestu.

1. Nemoj se stidjeti

Biti trudna nije nešto čega se treba stidjeti. Možda nisi ponosna na izbore koji su te vodili ka trudnoći. Ali djete u tebi i samo po sebi zaslužuje da ga se slavi upravo kao bilo koje drugo djete. Ono nije učinilo ništa loše a nisi ni ti. Nije bitno šta drugi kažu-ovo je tvoja trudnoća i tvoj izbor, ti si ta koja može izabrati kako će se osjećati vazano za to. Neće biti lako, ali bez obzira šta da odlučiš, ne treba da te je stid.

2. Pozorno razmotri svoje opcije

Nema laganog ’’riješenja’’ u kriznoj trudnoći. Roditeljstvo, udomiteljstvo bilo da je hraniteljska porodica ili usvojenje, i abortus sve odluke dolaze sa posljedicama koje se trebaju ozbiljno razmotriti. Imaš neko vrijeme u kojemu trebaš odlučiti što ćeš napraviti. Uzmi si vremena koliko ti treba, i koristi oboje svoju um i svoje srce da doneseš ispravnu odluku.

3. Diši

Uzmi si vremena. Sve odluke nemoraš sada donijeti. Imaš devet mjeseci. Idi dan za danom, brini o sebi i svome djetetu tako što ćeš se naspavati, vježbati i hraniti se zdravo. Ove osnovne stvari mogu biti teške kada prolaziš kroz krizu, ali čineći jednostavne zdrave promjene će učiniti da ti možeš se dobro osjećati i razmišljati jasno.

4. Izgradi si podršku

Kroz ovo nemoraš prolaziti sama. Sigurno, imaš porodicu i prijatelje koji će biti tu da te podrže. Ako i nemaš, možeš pronaći grupu žena koje će ti biti podrška ili čak i terapeuta koji nudi savjetovanje. Pronađi doktora koji će se pobrinuti da ti i tvoja beba budete zdrave. Iskoristi bilo koga i svakoga tko ti može pomoći kroz ovu trudnoću.

5. Ne odustaj!

Ti ovo možeš! Znam, jer i ja sam mogla. Krizna trudnoća neuništava tvoj život, samo ga promijeni. Toliko si jaka da možeš proći kroz ovo, toliko pametna da znaš što trebaš napraviti i sposobna da je izneseš. Intuicija majke će ti pomoći na ovome putu.

Izvor: https://crisispregnancy.com/5-pieces-advice-women-facing-crisis-pregnancy/

Možda ti se također sviđa...

Popularni članci ...