Irma: “Izabrala sam za život!”

Jedna od usluga koje Svjetionik nudi ženama koje se suočavaju sa neplaniranom ili neželjenom trudnoćom jeste savjetovanje o njihovim različitim mogućnostima. Nedavno je Irma iz Sarajeva kontaktirala Svjetionik radi savjetovanja i ovo je njezino svjedočenje koje bih željela podijeliti s vama:

“Svjetionik centar za život mnogi ne znaju za ovu stranicu. Mnoge žene koje se nađu u lošoj situaciji i ne znaju šta dalje…ili mnoge mlade djevojke koje se nađu u situaciji da će postat mame a mlade su i neiskusne ne znaju koju odluku donijeti. Ova stranica je super za savjete ..pomoć i podršku mnogih mladih budućih mama!

Katarinin Kalendar Trudnoće ČUDO ŽIVOTA (33 stranice/besplatan)

Bila sam u situaciji da imam već bebu od 14 mjeseci, neplanski brzo sam ostala trudna sa drugim djetetom. Susrela sam se sa strahom i brigom. Šta dalje? Prerano je…dal ću ja to moći ili ne, jer mala je razlika…nemam pomoći…nemam nikog…poludiću…past ću u depresiju. Plakala sam i govorila da ja to ne mogu i željela da abortiram. I slučajno sam naletila na objavu ove stranice Svjetionik! Gdje sam se obratila za pomoć za savjet i pitala zašta je ova stranica. Kako oni pomažu?

Dobila sam podršku razumjevanja. Kalendar koji sam dobila prevagnuo je da neabortiram. U njemu sam saznala mnogo toga što nisam znala. Mnogo parova ili žena nemaju taj blagoslov da imaju dijete, da rode, da se ostvare
ko mame/roditelji. A ja imam taj blagoslov koji mnoge žene al se odlučimo da ubijemo fetus. Želim svakom preporucit Svjetionik! Svi koji se susretnu sa sličnom situacijom i ne znaju koju odluku donijeti. Kontaktirajte Svjetionik!”

Možda ti se također sviđa...

Popularni članci ...