Ljubavni čin usvajanja

Da li se suočavaš sa neželjenom kriznom trudnoćom? Jedini način da izađeš iz ove krizne situacije je abortus. Da li si upoznata da postoje i druge opcije koje možeš izabrati osim abortusa?

Jedna od opcija jeste usvojenje. Razmišljajući o usvojenju možeš imati samo negativne misli poput kako da dam svoje djete nekom strancu, ili misli poput bolje ga je abortirati i nemorati se nositi sa svim tim kriznim situacijama poput odustajanja od bebe kada se rodi…Sigurno će mi biti jako traumatično dati bebu na usvojenje nakon što sam je držala u svojim rukama. To je jedan uistinu sebičan i pogrešan stav prema bebi –da bi je se odrekla. Kakva sam to ja majka kada mogu odustati od svoga djeteta i dati ga na usvajanje?

Većinom si pročitala ili čula negativne priče o usvajanju i nikada nisi obratila pažnju na njegove pozitivne strane.

Realnost je da postoje hiljade beba i djece koje su usvojena od finih porodica.

Usvojenje je veoma ljubazan i nesebičan čin Majke koja je rodila svoje djete i nemože mu biti roditelj bilo da je beba ili starije djete. Iz ljubavi za svoje djete, djete kojemu ona izabre da podari dar života. Stoga, usvojenje nije odustajanje od tvoga djeteta poput da je nevoljeno ili neželjeno od strane svoje biološke Majke. Bez obzira na okolnosti u Majčinom životu, ona izabire čin pun ljubavi i nesebičnosti da preda svoje djete u porodicu koja je voljna i u mogućnosti da se brine i odgaja njenu bebu, djete.

Mnoge žene koje se suočavaju sa neplaniranom i neželjenom trudnoćom izabiraju abortus upravo zbog toga jer neznaju ili im nije predstavljena druga mogućnost poput usvojenja djeteta ili hraniteljska porodica.

Abortus je procedura koja oduzima život. Bebi u utrobi majke nije data šansa i mogućnost da živi jer je ta šansa prekinuta. Često trudnica ne poznaje sve činjenice svoje trudnoće i abortusa. Možda joj je rečeno ili je pročitala da embrij ili fetus nije živo biće nego da je samo skupina ćelija. Živa duša nije još uvijek u embriju ili fetusu. To je samo procedura u kojoj će se očistiti tijelo.

Usvojenje pruža život djetetu i mogućnost da pronađe svoje potencijale.

Abortus ne daje bebi nikakve promjene osim da joj oduzima život.

Postoji jako mnogo Bosanskohercegovačkih porodica koje nemogu imati biološku djecu i koji bi također jako voljeli da usvoje djete. Recimo, postoje i oni roditelji koji imaju svoju djecu ali bi voljeli usvojiti bebu ili djete čija majka nije u mogućnosti da se brine o njemu. Ove porodice prolaze kroz poseban trening i program koji ih pripremi za usvojenje. Mnogo njih čeka već godinama i nekima od njih nikada neće biti dana mogućnost da usvoje jer velika većina mama koje ostanu trudne i suoče se sa kriznom trudnoćom izaberu abortus za svoje djete jer ne znaju za čin ljubavi koji se zove usvojenje.

Ako se suočavaš sa neplaniranom, kriznom trudnoćom i ne znaš što da napraviš, molimo te, kontaktiraj nas. Nudimo ti povjerljivo savjetovanje i prolazimo sa tobom kroz tvoje opcije da bi mogla donijeti dobre odluke vezano za tvoju kriznu trudnoću.

Autorica: Sara (Sandrina) Jurjevich

Možda ti se također sviđa...

Popularni članci ...