Posvojiti i biti posvojen

Tina i Lucija, majka i kći s potpuno različitom DNK. Njih nije spojila priroda, već ih je spojio život.

Posvojiti dijete bila mi je najveća životna želja i kao mlada sam često o tome maštala, kaže Tina Puhalo. Međutim, s obzirom da su ona i bivši suprug već imali biološko dijete šanse za posvojenje bile su male, ali ne i neostvarive.

VIDEO: https://www.facebook.com/HRTvijesti/videos/473001550327173

– Kod mene je to bila ljubav na prvi pogled. Imamo jednu posebnu vezu i uživamo jedna u drugoj, kaže mama Tina, koja je u proljeće 2004. posvojila tada 6,5 mjesečnu Luciju. 

Brat Filip kaže kako je htio imati brata i sestru i da mu je bilo super kad je Lucija došla u njihovu obitelj.

Roditelji među njima nikada nisu pravili razliku i odgajali su ih jednako.

– Mama i ja smo kao frendice, je ona moja mama, ali toliko smo bliske da možemo razgovarati o dosta stvari, a izađemo i u kino ili kazalište, kaže Lucija.

S biološkim roditeljima nikada nisu stupili u kontakt, poštujući želju Lucijine biološke majke. Međutim, odluči li Lucija pokušati stupiti u kontakt, obitelj će joj biti podrška.

– Vjerujem da se mama koja me rodila nije mogla brinuti za mene. Ima na stotine djece koja su posvojena i roditelji su imali različite razloge zašto su ih ostavili. Iskreno meni je i drago, jer bolje da me netko ostavio i da sam imala priliku s drugom obitelji koja mi može pružiti više stvari nego da sam ostala u obitelji koja ne može, kaže Lucija, koja i sama jednoga dana, kada za to dođe vrijeme, želi posvojiti dijete.

– Ne zato što sam ja posvojena nego zato što mi je to nešto najljepše što netko može napraviti za neko dijete.

IZVOR: www.magazin.hrt.hr

Možda ti se također sviđa...

Popularni članci ...